Makrofotokurs
Fotokurs - OKK - MF 25_2
Makrofotokurs
Bli med inn i makroverdenen, et univers av spennende motiver!
Målsetting
Når man går tett på motivet dukker en helt ny og spennende verden opp, et univers med et nesten uendelig antall muligheter for forskjellige bilder. Blomster, insekter, rustflekker eller hva som helst – konkret eller abstrakt – dokumenterende eller kunstnerisk – valget er ditt. Og slipper man kreativiteten løs og jobber kunstnerisk med makrofotografering glemmer man rett og slett tid og sted! Målet er å kunne lage bedre bilder av disse små detaljene, og jeg vil hjelpe deg i denne prosessen.
Om Makrofotokurset:
Som sagt, en helt ny verden av motiver. Når man går så nærme motivet og jobber med de små detaljene får man et helt nytt bilde om man flytter kamera bare noen få cm eller mm til siden. I tillegg er dybdeskarpheten minimal noe som også betyr at nye motiver og komposisjoner dukker opp om man beveger kamera bitte litt nærmere eller lenger fra motivet.
Det er utrolig spennende å utforske dette universet som gir stort rom for en lek med linjer, former og farger. Og man kan spille på den ene skarpe detaljen mot alt det uskarpe i resten av bildeflaten. Dette er et motivområde der man virkelig kan slippe kreativiteten løs. Selvsagt kan man velge å la et makrobilde være av det rent dokumenterende slaget – helt fint til sitt bruk, men kanskje vel så spennende er det å gå til den andre enden av skalaen og la kunstneren i deg slippe fram!
For å ta tette makrobilder så må man selvsagt ha egnet utstyr for dette, som makroobjektiv eller mellomringer. Begge alternativer gir en god nærgrense og muligheter for å fange de små detaljene. Om man ønsker å investere i et makroobjektiv er min anbefaling å gå for en 105mm makro. Dette valget er en god avveining mellom størrelse, pris og dybdeuskarphet, samtidig som det er en veldig fin brennvidde for portrettfotografering.
Selvsagt kan man gå ganske tett på motivet også med enkelte andre objektiver som ikke er rene makroobjektiver. Det handler uansett om å se motiver, posisjonere kamera, komponere, utnytte lyset, gjøre fornuftige kamerainnstillinger osv. Så man må ikke nødvendigvis ha makroutstyr for å delta på dette kurset dersom man er fornøyd med å bare komme ganske nærme. Faktisk kan man ta fine nærbilder også med mobiltelefonen da den har en veldig god nærgrense.
Makrofotokurset er åpent for alle, men er knyttet til Oslo Kamera Klubb (OKK). Det gis da en ekstra god pris for medlemmer av OKK!
MF 25_2 – 20/8
- Status: Ledig plass!
- Påmeldingsfrist: 18/8
- Kursdatoer: 20/8 + 27/8
- Ukedag: Tirsdag
- Tid: 16.00 – 19.00
Felles for alle MF:
- Kurstid totalt: 6t
- Pris: kr 1.900,-
- Pris OKK-medlem: kr 1.700,-
- Betalingsfrist: Se faktura
- Kurset er for: Alle
- Kurssted: Botanisk hage på kveld 1 + Bildegjennomgang på Zoom på kveld 2
- Adresse: Fremmøte utenfor kafeen inne i Botanisk Hage (kveld 1)
- Kursholder: Fotograf Terje Skåre (924 33 500)
- Forbehold om for få: Kurs kan bli flyttet utover i tid
Påmelding/betaling – MF:
- Trykk påmeldingingsknapp og send påmelding til PG via kontaktskjema.
- Oppgi om du er/vil bli medlem OKK eller ikke.
- Du vil motta bekreftelse på epost at din påmelding er registrert.
- Du vil motta faktura for kursavgift på epost.
- Betal faktura for kursavgift innen oppgitt frist.
- Ved betaling av faktura – oppgi fakturanr og deltakernavn!
- Om du melder på/betaler for andre oppgi begge sitt navn!
- Påmeldingen er bindende!
Om du likevel skulle bli forhindret fra å delta og må melde deg av kan dette gjøres frem til fire uker før kursstart mot et avmeldingsgebyr på 250kr. Deretter 500kr frem til en uke før kursstart. Når kurset starter opp er kabalen lagt og man må regne med å måtte betale full kurspris.
Kursplan:
Kurset går over 2 kvelder. Rent praktisk blir det en kort innledning på starten der jeg snakker og forklarer litt om makrofotografering og viser noen bildeeksempler. Så fotograferer vi, på jakt etter spennende detaljer. Jeg bistår den enkelte deltaker etter ønske gjennom hele prosessen – fra å finne motiver og se muligheter til å komponere, stille inn kamera osv. I uken mellom kveld 1 og 2 fotograferer deltakerne videre og løser utdelte oppgaver fram til kveld 2. Så leverer man inn et utvalg bilder på email til bildediskusjonen som skjer på Zoom. Vi diskuterer da hva som fungerer og hva som kunne ha vært gjort annerledes. Jeg kommer da til å vise alternative justeringer på bildene i praksis i Lightroom for å visualisere dette. Dette er en nyttig prosess. Målet er to kreative og lærerike kvelder!